piątek, 26 lipca 2013

Pieczony łosoś na szpinaku


Do przygotowania 3 porcji potrzebujemy:
300g filetu z łososia
5 kostek mrożonego szpinaku
przyprawę do ryb "Kamis"
szczyptę gałki muszkatołowej
ser feta
torebkę brązowego ryżu
kilka pomidorków koktajlowych 


Rozmrażamy szpinak. Ryż gotujemy w osolonej wodzie ok 30 min. Żaroodporne naczynie smarujemy odrobiną oliwy, po czym wkładamy do niego łososia. Z wierzchu obsypujemy go przyprawą do ryb i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy 15 min. Szpinak wrzucamy na patelnię, czekamy aż zupełnie się rozmrozi i odparuje z niego woda. Przyprawiamy gałką muszkatołową i dodajemy ser feta, smażymy jeszcze przez chwilę.

Łososia podajemy na szpinaku z ryżem i pomidorkami koktajlowymi.


Smaczności :)


6 komentarzy:

  1. Już czuję pyszny smak tego dania:)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetnie !! uwielbiam to połączenie , pyszny i zdrowy obiad ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam szpinaka z łososiem! :-) Często robię makaron w sosie właśnie szpinakowo-łososiowym:) Zapraszam do spróbowania

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ooo, czegoś takiego jeszcze nie próbowałam :D bardzo dziękuję, na pewno spróbuję! :D

      Usuń
  4. Łososiowi mówię zawsze stanowcze TAK! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. mniaaaaaaaaaaaaaaaam!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...