Do przygotowania 3 porcji potrzebujemy:
300g filetu z łososia
5 kostek mrożonego szpinaku
przyprawę do ryb "Kamis"
szczyptę gałki muszkatołowej
ser feta
torebkę brązowego ryżu
kilka pomidorków koktajlowych
Rozmrażamy szpinak. Ryż gotujemy w osolonej wodzie ok 30 min.
Żaroodporne naczynie smarujemy odrobiną oliwy, po czym wkładamy do niego
łososia. Z wierzchu obsypujemy go przyprawą do ryb i wstawiamy do nagrzanego do
200 stopni piekarnika. Pieczemy 15 min. Szpinak wrzucamy na patelnię, czekamy
aż zupełnie się rozmrozi i odparuje z niego woda. Przyprawiamy gałką
muszkatołową i dodajemy ser feta, smażymy jeszcze przez chwilę.
Łososia podajemy na szpinaku z ryżem i pomidorkami koktajlowymi.
Smaczności :)
Już czuję pyszny smak tego dania:)
OdpowiedzUsuńświetnie !! uwielbiam to połączenie , pyszny i zdrowy obiad ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam szpinaka z łososiem! :-) Często robię makaron w sosie właśnie szpinakowo-łososiowym:) Zapraszam do spróbowania
OdpowiedzUsuńooo, czegoś takiego jeszcze nie próbowałam :D bardzo dziękuję, na pewno spróbuję! :D
UsuńŁososiowi mówię zawsze stanowcze TAK! :D
OdpowiedzUsuńmniaaaaaaaaaaaaaaaam!
OdpowiedzUsuń