Do wykonania spodu potrzebujemy:
1 jajko
100g miękkiego masła
200g mąki pszennej (wcześniej przesianej przez sito)
100g cukru trzcinowego
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżeczkę proszku do pieczenia
Do wykonania masy serowej potrzebujemy:
1 jajko (żółtko i białko oddzielnie)
100g cukru
50g miękkiego masła
200g sera twarogowego
1 łyżkę mąki
2 łyżeczki cukru waniliowego
Ponad to potrzebujemy:
500g jagód
migdały w płatkach
Żółtko utrzyj z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Następnie do otrzymanej masy stopniowo dodawaj mąkę i ser. Po wyjęciu spodu z pieca pozostaw go na chwilę do wystygnięcia, a w tym czasie ubij białko na sztywną pianę, po czym pomału wymieszaj je z masą serową.
Wyłóż ją na upieczone ciasto, a następnie posyp wierzch jagodami oraz migdałami. Całość piecz w 180 stopniach przez 40 minut.
~niestety gdy piekłam tartę nie miałam ze sobą swojego aparatu, więc zdjęcie jest nieciekawej jakości :(
Smaczności!
Pięknie się prezentuje :D
OdpowiedzUsuńpyszności *.*
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w jagodowo nam 5!
Jest boska! Zapisuje przepis:)
OdpowiedzUsuńKocham jagody! Powinnam spróbować!
OdpowiedzUsuń