czwartek, 11 lipca 2013

Jagodowa owsianka z porzeczkami i bananem+podróżna!

Ahhh, kocham lato za te słodkie, świeże, pyszne owoce! W końcu przyszedł mój ulubiony sezon na jagody *w*. Jutro zabieram się za jagodową tartę, a co! Życzcie mi udanego wypieku :D

Do przygotowania jednej porcji potrzebujemy:
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
3 łyżki płatków owsianych
łyżeczkę otrąb
łyżeczkę siemienia lnianego
garść jagód
garść czerwonych porzeczek
łyżeczkę miodu
1/4 banana
łyżeczkę płatków migdałowych 

Do garnka wlewamy wodę i mleko, podgrzewamy do zagotowania. Następnie wsypujemy płatki i otręby. Gotujemy do uzyskania oczekiwanej konsystencji. Jagody rozgniatamy widelcem w miseczce, to samo robimy z porzeczkami. Jeżeli są zbyt kwaśne proponuję dodać odrobinę miodu, mi taka wersja bardzo smakowała :) Banana kroimy w plasterki. Do gotowej owsianki dodajemy jagody, a następnie porzeczki i pokrojonego banana. Na koniec sypnęłam kilka płatków migdałowych :)


Smaczności :)

A jak już jesteśmy przy owsiance, to takie śniadanko wbrew pozorom można jeść nawet podczas wakacyjnej podróży :3 mniam!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...