środa, 26 czerwca 2013

Grillowany kurczak w marynacie paprykowo-pomarańczowej w sezamie


Potrzebujemy:
2 piersi z kurczaka
torebkę długiego, brązowego ryżu
pomarańczę
łyżkę ostrej papryki
sezam łuskany
szczyptę soli

Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części. Wkładamy do naczynia, dodajemy szczyptę soli, paprykę i wyciskamy sok z połówki pomarańczy. Odstawiamy na ok 15-20 min.
Na patelni grillowej rozsmarowujemy odrobinę oliwy, rozgrzewamy i grillujemy kurczaka z obu stron. 
Po zarumienieniu się jednej strony, sypiemy sezam. Grillujemy przez chwilę, odwracamy i ponownie obsypujemy kurczaka sezamem.


Smaczności :)

2 komentarze:

  1. Wygląda pysznie...to będzie pomysł na jutrzejszy obiad. :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...