środa, 26 czerwca 2013

Fasolka szparagowa z ryżem i warzywami

Szybki, niskokaloryczny obiad? Proszę bardzo!
Potrzebujemy:
brązowy, długi ryż
garść warzyw na patelnię (przyprawa do warzyw będzie zapewne w opakowaniu :))
garść zielonej fasolki szparagowej
szczyptę soli
łyżkę oliwy 

Ryż i fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie (oczywiście każde z osobna). Warzywa rozmrażamy i smażymy na oliwie. Gdy będą już miękkie, dodajemy 3 łyżki ugotowanego ryżu, przyprawy i jeszcze przez jakiś czas smażymy od czasu do czasu mieszając.

Czas przygotowania: ok 35 min :)

1 komentarz:

  1. Pyszny i lekki obiadek, ja dziś robiłam sałatkę z fasolki szparagowej z fetą(,kuchnia lidla,), pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...