poniedziałek, 16 stycznia 2017

Proteinowe ciasto z fasoli z malinami

Witajcie, moi Drodzy ponownie, po bardzo długiej przerwie :)
W czasie mojej nieobecności bardzo dużo się pozmieniało, ale na szczęście ponownie obudziła się we mnie chęć do prowadzenia tej strony i dzielenia się z wami nowymi pomysłami :) Mam troszkę ciekawych koncepcji, jak tylko czas mi pozwoli będę stopniowo wcielać je w życie. A tym czasem zachęcam was do małego szaleństwa i wykonania tego bardzo prostego ciasta z fasoli!  fasoli! 
Potrzebujemy:
240g odsączonej białej fasoli konserwowej
3 białka jaj
1 banan
30g odżywki białkowej (u mnie o smaku ciasteczka)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki słodzika (u mnie erytrytol)
4 łyżki wody
maliny (u mnie mrożone)


Odsączamy fasolę, blendujemy razem z bananem. Dodajemy odżywkę, proszek do pieczenia, słodzik i wodę, mieszamy. Ubijamy białka jaj na sztywną pianę, po czym dodajemy je do naszej masy i delikatnie łączymy wszystkie składniki. Przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem ( u mnie olej kokosowy), ozdabiamy malinami i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 40 min w 180 stopniach.
Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Super, że wróciłaś! Zawsze chciałam zjeść ciasto z fasoli :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ma dość charakterystyczny smak, warto spróbować je zrobić dla samego jego poznania :D a zawsze można dorzucić jednego banana, czy kilka g odżywki więcej dla większej słodkości :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dobrze wiedzieć, że żyjesz Moń! <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam babeczki fasolowe, imitujące te czekoladowe :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak dla mnie bomba ;p a fasole to jednak wole po bretonsku ;d

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...