niedziela, 22 stycznia 2017

Owsiane proteinowe ciasteczka (zamiast owsianki!)

Ciasteczka idealne kiedy znudzi Ci się klasyczna owsianka, bo robi się je równie szybko :)
Potrzebujemy:
50g płatków owsianych
20g otrąb owsianych
3 białka jaj
30g odżywki białkowej
15g wiórków kokosowych
2 łyżeczki słodzika (u mnie erytrytol)
40g płatków migdałowych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Białka z odrobiną soli ubijamy lekko trzepaczką. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Z powstałej masy formujemy kulki, które układamy na blaszce wysmarowanej uprzednio tłuszczem (u mnie był to olej kokosowy), po czym każdą rozpłaszczamy widelcem. Pieczemy 10-15 min w 180 stopniach. 


11 komentarzy:

  1. Super opcja! Czasami takie robię, ale w wersji wegańskiej :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobry pomysł na śniadanie do pracy :)


    Zapraszam do mnie http://cel50mniej.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. powiem szczerze, że ciekawie to wygląda :p smakuje pewnie lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Podobają mi się wypieki jakie prezentujesz na łamach swojego bloga, na pewno są smaczne i zdrowe!
    Jako uzupełnienie diety polecam zielony młody jęczmień ;)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Super, że stosujesz w tym przepisie Erytrytol, który jest najzdrowszym słodzidłem ze wszystkich dostępnych! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pycha! Świetny pomysł na białkową przekąskę o każdej porze dnia!

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetna alternatywa dla owsianki, można wszamać w drodze do pracy lub na uczelnie. Owsianka dostarcza mnóstwa węglowodanów złożonych.

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam ciastka owsiane. Zdrowa i smaczna przekąska.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...