sobota, 6 lipca 2013

Letnia owsianka z porzeczkami i czereśniami

Hmmm, dawno nie było owsianki, a wczoraj wybrałam się do ogródka i zebrałam świeże porzeczki i czereśnie. Pyszności :D

Do przygotowania jednej porcji potrzebujemy:
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
3ł. płatków owsianych
1 łyżeczka otrąb
porzeczki
czereśnie
suszoną żurawinę
orzechy włoskie

Do garnka wlewamy wodę i mleko, podgrzewamy do zagotowania. Następnie wsypujemy płatki i otręby. Gotujemy do uzyskania oczekiwanej konsystencji. Gotową owsiankę przekładamy do naczynia. Dodajemy porzeczki, czereśnie, żurawinę i orzechy.

Porzeczki wcześniej można rozetrzeć z cukrem, jednakże ja preferuję ich naturalny smak, dlatego do osłody dodałam trochę słodkiej żurawiny :)

Smaczności :)


2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...