niedziela, 21 czerwca 2015

Kokosowa owsianka z nasionami chia, daktylami i czereśniami


Do wykonania 1 porcji potrzebujemy:
2 łyżki nasion chia
4 łyżki mleka kokosowego
60g płatków owsianych
świeże czereśnie
7 suszonych daktyli



Nasiona chia moczymy w mleku kokosowym. Płatki owsiane i posiekane daktyle zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na noc. 
Rano chia i płatki z daktylami przekładamy warstwami do większego naczynia. Ozdabiamy czereśniami.
Smacznego!



7 komentarzy:

  1. najlepsze śniadanie ever <3 uwielbiam czereśnie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tak, potwierdzam! Obecnie moje numer jeden :D

      Usuń
  2. Strasznie podoba mi się jej konsystencja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale mi zrobiłaś smaka na czereśnie!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatnio szukam przepisów na chia, dzięki za propozycje :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetnie wygląda ta owsianka :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...