Do wykonania 16 "kanapeczek" potrzebujemy:
1 cukinię
1 pomidora
1 kulkę mozzarelli
sól, pieprz, bazylię
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Cukinie, mozzarellę i pomidora kroimy w plastry, z czego te z cukinii powinny mieć ok 1 cm.
Układamy jeden na drugim, przyprawiamy bazylią, solą i pieprzem.
Pieczemy ok 20 min.
Smacznego!
A to propozycja lunchboxa do pracy lub szkoły.
Połączenie z gotowanym kalafiorem - pycha!
Smacznie ;-)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie. Robiłam już cukiniowe placki, ale o kanapeczkach jeszcze nie słyszałam.
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie, fajny pomysł na jedzenie do pracy:)
OdpowiedzUsuńAle pyszności! Kanapeczki wyglądają znakomicie i pewnie tak samo smakują :)
OdpowiedzUsuńNie robiłam takich kanapeczek :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuń