środa, 24 czerwca 2015

Cukiniowe kanapeczki

Do wykonania 16 "kanapeczek" potrzebujemy:
1 cukinię
1 pomidora
1 kulkę mozzarelli
sól, pieprz, bazylię

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. 
Cukinie, mozzarellę i pomidora kroimy w plastry, z czego te z cukinii powinny mieć ok 1 cm.
Układamy jeden na drugim, przyprawiamy bazylią, solą i pieprzem.
Pieczemy ok 20 min.
Smacznego!


A to propozycja lunchboxa do pracy lub szkoły.
Połączenie z gotowanym kalafiorem - pycha!

6 komentarzy:

  1. Wyglądają pysznie. Robiłam już cukiniowe placki, ale o kanapeczkach jeszcze nie słyszałam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają smakowicie, fajny pomysł na jedzenie do pracy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pyszności! Kanapeczki wyglądają znakomicie i pewnie tak samo smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie robiłam takich kanapeczek :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...