sobota, 11 kwietnia 2015

Jaglanka z mandarynką, migdałami i figą

 Do przygotowania 1 porcji potrzebujemy:
szklankę mleka 
3 łyżki płatków jaglanych
1 suszoną figę
kilka migdałów
1/2 mandarynki

Mleko doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy płatki. Gotujemy ok 3 minuty cały czas mieszając.
Migdały i figę kroimy w kostkę. Ugotowane płatki przekładamy do miseczki, ozdabiamy dodatkami.


6 komentarzy:

  1. Jejku, a skąd miseczka?! Jako osobie, która ma bzika na punkcie koni, muszę zapytać! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miseczka to prezent od babci, także nie mam pojęcia gdzie ją można dostać:( witam w klubie koniarzy haha :D

      Usuń
    2. Szkoda, piękna jest! :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...