środa, 26 marca 2014

Od zieleni do czerwieni : brokuły, łosoś, papryka!

Muszę przyznać, że to jedna z moich ulubionych sałatek. Jest pyszna, a jej przygotowanie nie zajmie więcej niż 15 minut. Szybka, prosta i zdrowa, czego chcieć więcej? :)
Potrzebujemy:
500 g mrożonych (lub świeżych) brokuł
125g łososia wędzonego na ciepło
1 czerwona papryka
3 łyżki nasion słonecznika

Brokuły gotujemy w lekko osolonej wodzie (lub na parze).
Łososia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 5-6 min. 
Paprykę kroimy w kostkę, a słonecznik prażymy na suchej patelni aż się zarumieni.
Łączymy składniki i gotowe :)

Smacznego!


Zielono mi, idzie wiosna

3 komentarze:

  1. właśnie zgłodniałam:) ciekawy pomysł na dzisiejszy obiad, pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Strasznie płaskie w smaku. Próbuję jaki składnik będzie w stanie dodać smaku, żeby dało się zjeść.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...