wtorek, 14 października 2014

Makaron z pesto i pomidorami

Potrzeba zmiany nawyków żywieniowych popchnęła mnie do odświeżenia bloga :)
Na pewno będę zaglądać tu teraz dużo częściej, co bardzo mnie cieszy i na pewno umili mi jesienno-zimowe wieczory :D
Na nowy początek rzucam wam danie, które przykładowo posłuży mi jako jutrzejszy obiad.
Do przygotowania 1 porcji potrzebujemy:
50 g makaronu pełnoziarnistego
10 g sera feta
1/2 pomidora
garść świeżych liści bazylii
2 łyżki słonecznika łuskanego
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz

Makaron gotujemy al dente w lekko posolonej wodzie.

Słonecznik prażymy na patelni. 
Składniki na pesto (bazylia, słonecznik, oliwa, przyprawy) blendujemy.
Podajemy z serem feta i pomidorem.

Jedna porcja to ok 510,6 kcal

Smacznego!


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...