poniedziałek, 23 września 2013

Cynamonowa kaszka manna ze śliwkami

Do przygotowania 1 porcji potrzebujemy:
3/4 szklanki mleka
1/4 szklanki wody
1,5 łyżki kaszy mannej
łyżeczkę cukru trzcinowego
łyżkę cynamonu
kilka rodzynek
śliwki

Wodę i mleko doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu i cały czas mieszamy, aż do uzyskania odpowiedniej gęstości. Następnie dodajemy cukier i cynamon. Gotową kaszkę przekładamy do miseczki i ozdabiamy śliwkami i rodzynkami.

4 komentarze:

  1. uwielbiam kaszę mannę. chyba złamię zasadę białkowych kolacji i wszamam ją dzisiaj wieczorem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda. Takie połączenie smaków biorę w ciemno :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniała miseczka, a zawartość jeszcze lepsza <33

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...