Do przygotowania 1 porcji potrzebujemy:
3/4 szklanki mleka
1/4 szklanki wody
1,5 łyżki kaszy mannej
łyżeczkę cukru trzcinowego
łyżkę cynamonu
kilka rodzynek
śliwki
Wodę i mleko doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu i cały czas mieszamy, aż do uzyskania odpowiedniej gęstości. Następnie dodajemy cukier i cynamon. Gotową kaszkę przekładamy do miseczki i ozdabiamy śliwkami i rodzynkami.
uwielbiam kaszę mannę. chyba złamię zasadę białkowych kolacji i wszamam ją dzisiaj wieczorem :)
OdpowiedzUsuńCynamon... :) Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda. Takie połączenie smaków biorę w ciemno :)
OdpowiedzUsuńWspaniała miseczka, a zawartość jeszcze lepsza <33
OdpowiedzUsuń