poniedziałek, 26 sierpnia 2013

Owsianka z powidłami śliwkowymi i jagodami goji

Do przygotowania jednej porcji potrzebujemy:
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
3 łyżki płatków owsianych
łyżeczka otrąb żytnich
2 łyżeczki powideł śliwkowych (u mnie bez cukru)
garstka jagód goji

Mleko z wodą podgrzewamy, po czym dodajemy płatki. Gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając aż do uzyskania odpowiedniej gęstości. Gotową owsiankę przekładamy do miseczki, dodajemy powidła i jagody.


Smaczności :)

Jagody goji
Wyjątkowo mocny antyutleniacz. Zawiera witaminy A,B i C oraz wapń, cynk, selen, potas i żelazo. Pomaga w leczeniu wątroby, płuc, nerek oraz chorób nowotworowych. Wspomaga system odpornościowy, działa wyszczuplająco, opóżnia procesy starzenia, poprawia witalność i wzrok. Pomaga na choroby reumatyczne.
Nic tylko wcinać c:

2 komentarze:

  1. owsianka w takim wydaniu na pewno pyszne smakuje :)
    ładna miseczka *-*

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...