Do przygotowania 3 porcji potrzebujemy:
pierś z kurczaka
3/4 opakowania roszponki
pęczek szparagów
ok 100g makaronu
pomidorki koktajlowe
ser feta
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
ostra i słodka papryka (opcjonalnie, wymienne)
Kurczaka myjemy, oczyszczamy, przyprawiamy (sól,pieprz,papryka) i kroimy w niewielkie kawałki. Odstawiamy na jakiś czas.
Szparagom odcinamy twarde końcówki i dokładnie myjemy. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej, przyprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy je przez ok 10 min (powinny być chrupiące).
Kurczaka smażymy również na patelni grillowej.
W misce mieszamy roszponkę, przekrojone pomidorki, ser feta, makaron i oliwę. Na wierzch wykładamy usmażonego kurczaka i przekrojone na pół szparagi.
Smacznego!
źródło
Jutro planuje zrobic salatke wedlug tego przepisu! :) Wyglada swietnie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Życzę smacznego!
UsuńRównież pozdrawiam :D
wszędzie te szparagi :))) sałatka kolorowiasta - takie lubimy :)
OdpowiedzUsuńTrzeba korzystać póki sezon w pełni :D
Usuń