Hmmm, dawno nie było owsianki, a wczoraj wybrałam się do ogródka i zebrałam świeże porzeczki i czereśnie. Pyszności :D
Do przygotowania jednej porcji potrzebujemy:
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
3ł. płatków owsianych
1 łyżeczka otrąb
porzeczki
czereśnie
suszoną żurawinę
orzechy włoskie
Do garnka wlewamy wodę i mleko, podgrzewamy do zagotowania. Następnie wsypujemy płatki i otręby. Gotujemy do uzyskania oczekiwanej konsystencji. Gotową owsiankę przekładamy do naczynia. Dodajemy porzeczki, czereśnie, żurawinę i orzechy.
Porzeczki wcześniej można rozetrzeć z cukrem, jednakże ja preferuję ich naturalny smak, dlatego do osłody dodałam trochę słodkiej żurawiny :)
Smaczności :)
pysznie wygląda : )
OdpowiedzUsuńMmmm.. pycha! :)
OdpowiedzUsuń