Do
przygotowania jednej porcji potrzebujemy:
1/2
szklanki mleka
1/2
szklanki wody
3
łyżki płatków owsianych
łyżeczka
otrąb żytnich
2
łyżeczki powideł śliwkowych (u mnie bez cukru)
garstka
jagód goji
Mleko
z wodą podgrzewamy, po czym dodajemy płatki. Gotujemy na wolnym ogniu od czasu
do czasu mieszając aż do uzyskania odpowiedniej gęstości. Gotową owsiankę
przekładamy do miseczki, dodajemy powidła i jagody.
Smaczności :)
Jagody goji
Wyjątkowo mocny antyutleniacz. Zawiera witaminy A,B i C oraz wapń, cynk, selen, potas i żelazo. Pomaga w leczeniu wątroby, płuc, nerek oraz chorób nowotworowych. Wspomaga system odpornościowy, działa wyszczuplająco, opóżnia procesy starzenia, poprawia witalność i wzrok. Pomaga na choroby reumatyczne.
Nic tylko wcinać c:
owsianka w takim wydaniu na pewno pyszne smakuje :)
OdpowiedzUsuńładna miseczka *-*
Moje ulubione śniadanie!
OdpowiedzUsuń