czwartek, 1 stycznia 2015

Babeczki ostatniej szansy

Zabieracie się za sylwestrowe przekąski w ostatniej chwili? Rzucam wam pomysł na szybkie babeczki, które cieszą oko i podniebienie. Spody zostały zakupione w piekarni, ale jeśli macie czas możecie się pobawić w pieczenie swoich własnych. 
Do wykonania 12 babeczek potrzebujemy:
12 spodów do babeczek
budyń waniliowy (spokojnie wystarczy 1/2 opakowania)
2 szklanki mleka (na pół opakowania budyniu jedna)
2 łyżki cukru trzcinowego
owoce: kiwi, banan, mandarynka
rodzynki
wiórki kokosowe

Spody do babeczek rozkładamy na tacy.
Budyń gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu, odstawiamy do wystygnięcia.
Wystudzony budyń nakładamy na spody (na jeden spód wystarczy jedna łyżeczka)
Kroimy owoce i układamy je na wierzchu babeczki. Posypujemy rodzynkami i wiórkami kokosowymi. Odstawiamy w chłodne miejsce.

Smacznego!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...